Principiile poftei. Casandra

– Tuturor ne place să trăim, nu? Dar ce înțelegem prin „a trăi”? Tu ce înțelegi?

– Eu înțeleg să mă mulțumesc cu ce am și să nu mă întind mai mult decât îmi e plapuma.

– Doar atât?

– Da, doar atât.

Își ia geanta în grabă și pleacă val-vârtej din cabinetul psihologului, cu ochii scăldați în lacrimi de ciudă, pură ciudă că aia mai avea puțin și o făcea proastă fără niciun fel de jenă. Nu vrea să plângă din cauza incompetentei, dar o face, că nu poate să se abțină nici într-o mie de ani. Își scoate repede telefonul și până să ajungă la mașină îl sună pe D.

– Hei, iubire. Ce faci? Ai ajuns, gata? Uite acum vin și eu. Nu, nu plâng iubitule. Ce? Haide nu-ți mai face atâtea griji, ți-am zis că nu plâng. Vin în 15 minute. Pa.

Casandra trebuie să ajungă acasă la D., un bărbat care crede ea că ar putea să o împlinească, dar pe care nu îl lasă să o cunoască pe de-a-ntregul. Nu îi dă voie nicicum să vadă ce se întâmplă în sufletul ei atunci când prietena lui îl sună și ei doi sunt împreună printre așternuturi, nu îl lasă să vadă cât de mult așteaptă să-l revadă, se ferește de conversații lungi cu el, se mulțumește să stabilească data, ora și locul scurt, succint, suficient cât să încapă în 20 de secunde de convorbire.

Rămâne câteva minute în mașină, doar i-a zis că nu plânge, așa că el nu trebuie să vadă că chiar a plâns ca o isterică tot drumul până în fața blocului lui și s-a deshidratat ca un măr bătrân uitat pe masă. Ce-o să-i zică? Unde a fost? Nu-i poate spune că la psiholog, doar din cauza lui merge acolo. De fapt nu, merge acolo din cauza relației cu el, pe care a început-o asumat, așteptându-se la consecințe, așteptându-se la multe lucruri, o parte din ele întâmplându-se deja. Și-a asumat și psihologul, și-a asumat și vina, și-a zis în sine că știe că e cam târfă, dar că își asumă. Coboară, merge cu pași repezi, vrea să-l vadă cât mai repede, au trecut câteva zile. Sună telefonul și îl scoate cu greutate din geantă, mergând repede în același timp, nevrând să piardă nicio secundă în plus, dar trebuie să se oprească.

Cititi continuarea aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s